Behandling av godt sengetøy

Kanskje det beste med vårt sengetøy er at jo oftere du vasker det, jo mykere blir det. Høy kvalitets bomull sengetøy har en god holdbarhet og tåler å bli vasket og strøket som normalt. Her er noen tips for hvordan du burde behandle ditt nye egyptisk bomull sengetøy.
Med en TC på 300 og vevd for å vare lenge er det bare å vaske og eventuelt stryke ditt nye sengetøy som normalt. Ofte anbefaler man å skifte sengetøy minst 1 eller 2 ganger i måneden, men vi mener du kan gjøre det oftere. Jeg selv bytter sengetøy en gang per uke. Vi elsker alle å krype inn i et nytt delikat og krisp rent sengetøy. I tilegg til komfort og behag kommer det en slags friskhet med nytt rent sengetøy.

Vasking 

Vask enten varmt (40-60 grader) eller kaldt, men for holdbarhetens skyld anbefaler vi ikke lange tørkeprogrammer i trommel. La det tørke naturlig for å bevare stoffets fibere og elastisitet lengre. Hvis du velger å bruke tørketrommelen så bruk gjerne en lavere varme og kortere syklus.

Stryking

Om du ønsker å stryke eller ikke er helt opp til deg. Bare hold varmen på middels varme og stryk i samme retning som stoffet. Ofte vil luft tørking tillate stoffe å rette seg selv og gjør stryking overflødig.

Oppbevaring

Hvis du ikke skal sengetøyet med en gang er oppbevaring av sengetøyet viktig. Ikke legg sengetøyet i plastposer, da dette kan forårsake gule flekker. Stoffet trenger å puste for å holde seg på sitt beste.

Hvor ofte skifte sengetøy

De fleste anbefaler å skifte sengetøy hver 7 til 10 dag av hygienske orsaker. Tenk du tilbringer 1/3 av tiden i sengen og du ville neppe gå med samme skjorte mer enn et par - tre dager. Når det gjelder hvor ofte du bør kjøpe nytt sengetøy så avhenger det av hvor mange sett du bytter imellom. Men vurder å investere i nytt sengetøy hver 18 til 24 måneder. Som alt stoff så slites også sengetøy etter hyppig bruk.

Her kan du hente ytterliggere tips  Health & Wellnes

ikon for kunnskapFå historiene, hent inspirasjonen