Hvordan velge sengetøy?

Hvordan velge sengetøy?

Vit forskjellen når du skal handle sengetøy og ikke bli forvirret. Alle har sine preferanser, men ikke bland stoffet med hvordan det er vevd. Det er mye arbeid som går inn i å lage det beste sengetøyet og du tilbringer tross alt ⅓ av livet ditt i sengen så derfor se etter de riktige tingene når du velger sengetøy neste gang.

Egyptisk bomull

Egyptisk bomull rangeres av de fleste eksperter som den beste bomullen for sengetøy. Grunnen til det er at bomulls fibrene er lengre og tynnere en vanlig bomull. Det gjør at den egyptiske bomullen absorberer fuktighet langt bedre og gir et langt mykere stoff. Vil du ha et luksuriøst og holdbart stoff så velg egyptisk bomull.

langfibret egyptsik bomull

Trådtetthett (TC)

Når du har valgt det stoffet du vil ha så skal du se etter trådtetthet. Det vil si hvor mange tråder er vevd i en kvadrattomme av stoffet. Jo flere jo tettere stoff. Du vil ikke ha et for tynt stoff og skal derfor velge en trådtetthet over 180 TC (thread count). En meget god kvalitet, under forutsetning du har valgt riktig bomull, oppnår du ved å velge en trådtetthet fra 200. Alt fra 300 til 400 TC gir en svært myk og luksuriøs følelse. Vær oppmerksom og ikke la deg blende av en trådtetthet på 600-800 TC. Ofte er denne tettheten oppnådd på bekostning av lange fibre. Dvs lange myke fibre er erstattet med korte som er flettet sammen for å få en høyere trådtetthet.

sateng og trådtetthet

Vevemetode

Vevemetoden som er valgt kan fortelle deg mye om stoffets oppførsel. Det er her vi snakker om Percale og Sateng med mange flere. Percale har som hensikt å tåle mye, det er et sterkt stoff etter som trådene veves annenhver. Ikke misforstå: et godt percale stoff er nydelig som sengetøy. Sateng er vevd på en måte som gir et glattere og mykere stoff. I tillegg er sateng mer lettstelt og kan legges rett på sengen etter det er hengt til tørk.

Håndverk

Som alt med kvalitet så tar det litt tid. Tid til å lære alle prosesser som gjør at sluttresultatet blir best mulig. Vi syr vårt sengetøy i et område helt nord i Portugal hvor de har århundrer med tekstiltradisjoner. Kunnskap er blitt nedarvet gjennom generasjoner. Det at vi kan bidra litt til at denne tradisjonen kan fortsette gjør oss litt stolte.

ikon for kunnskap

Få historiene, hent inspirasjonen