Hvordan sove bedre

Soverom som i Provence

Fra tid til annen er det vanskelig å sovne. Vi ligger å vrir og vender på oss mens tankene spinner og klokken går. Resultatet er en gretten morgen og en slitsom dag. En god natt søvn er essensiell for en god dag, så her er noen tips for at du skal få den perfekte søvnen du fortjener.

Rydd soverommet

Når var sist du vasket, støvsuget og ryddet soverommet? Kanskje du tror at rot på soverommet ikke påvirker søvnen din, men det gjør det. Et ryddig og rolig soverom skaper en avslappet stemning og en mer avslappet og behagelig natt.

Enkle farger

Akkurat det samme som et rotete rom kan for mange forskjellige farger skape en forstyrrende stemning på soverommet. Farger intriger hjernen og holder den aktiv noe som kan påvirke hvor godt du sover. Hold fargene til et minimum, kanskje 2-4 forskjellige farger.

Vask sengetøyet

Det er noe helt spesielt med å legge seg i nyvasket sengetøy. Det er mykt og deilig mot huden og lukter godt. Vask sengetøyet ditt oftere og oppnå denne behagelige følelsen så mange ganger du vil. Lover det hjelper på humøret ditt. Når du legger deg og er i et godt humør sover man også bedre.

Re opp sengen

Det er ikke alltid man har tid, og det virker kanskje trivielt at sengen skal være elegant. Men det betyr veldig mye når du skal legge deg om kvelden. Sengen ser behaglig og deilig ut der dynetrekket er prettet perfekt for deg å hoppe inn i. Du har skapt din egen luksus i hverdagen og fortjener en redd opp seng hver kveld. Ta deg de to minuttene om morgen og re-opp sengen.

Duften av drømmer

Det er viktig med en avslappet stemning på rommet, men det kan godt hende at du har prøvd alle disse tipsene før, så her kommer en jeg håper hjelper dere. Lavendel. Lavendel har den utrolige evnen til å roe hjertet og sakte få ned blodtrykket og skape en slags letthet som er optimal når man skal sove. Hvis du noen gang har vært på markeder i Frankrike har du sikkert sett de tradisjonsrike tøyposene (sachets) fyllt med lavendel. Enten kan du lage deg en pose selv: Se video med Martha Stewart - eller du kan kjøpe de her hos meg om kort tid.  Lavendel duftlys er også perfekt, så lenge du husker å blåse det ut før du sovner.

Sov godt mes amisFå historiene, hent inspirasjonen