Hvordan velge den perfekte puten for deg?

Er vi ikke alle like når det kommer til å vri og vende på puten når vi sover? Hele tiden på jakt etter den perfekte stillingen. Uansett om du liker puten din smørmyk eller fast og flat er den perfekte puten for deg et personlig valg. Men, la oss hjelpe deg på veien til å velge den perfekte puten.

En eller mange puter? Store, tykke, små eller faste? Dette bestemmer du selv, men det er mer til en pute en hvordan den ser ut, det hele begynner på innsiden. Dun er alltid en favoritt ettersom veldig få mennesker liker at fjær popper ut av puten og stikker deg i ansiktet. Men ta gjerne og sjekk om dun putene du kjøper er RDS sertifisert (Responsible Down Standard). En annen grunn til å velge dun istede for syntetisk fyll er at dun kan holde seg kalt i varme temperaturer, slik at når du snur puten får du den deilige kalde siden mot kinne. Nå la oss finne ut om du vil ha en myk, medium eller fast pute:

Det handler om hvordan du sover

For det første er en pute skapt for å holde hode og nakken din justert med ryggraden din. Etter en hel dag på jobb hvor du kanskje sitter for mye stille og stirrer på en skjerm blir det ett utrolig press på ryggraden og nakken din, dermed er pute valget viktig slik at alt for slappet av. Hvordan du sover kan fortelle deg hva slags støtte du trenger:


Sover du på ryggen?

Pass på at du ikke har en pute som dytter hodet ditt for langt fram, dette kan skape en stiv nakke om morningen og holde på hele dagen. Du vil heller ikke ha en pute hvor hode synker ned og ikke for noe støtte i det hele tatt, med andre ord, velg en pute med medium støtte.


Sover du på magen?

Etter som nakken er i en relativ naturlig stilling når du sover på magen er det ofte at man ikke trenger en pute i det hele tatt. Men hva er vell en seng uten puter? Velg en pute som er tynn og myk.


Sover du på siden?

Det gjør vi vell alle og vi er i godt selskap. Men denne stillingen skaper et mellomrom fra øre til skulderen som kan skape en stiv nakke om morningen. Denne stillingen trenger mest støtte for å holde hode, nakke og rygg justert, dermed velg en pute som er fast og solid.

Putetrekket

Etter du har finnet den riktige puten for deg er det bare å velge mellom alle de delikate og elegante putetrekkene til Alabaster. Selv syntes jeg Macarons putene er utrolig lekkre og en helt hvit seng med små spraglende og diskrée farger er tidløst.

Det flotte med putetrekkene som du finner hos oss er at de alle er laget av egyptisk bomull og vevd i sateng for optimal komfort. Om du velger Oxford (putetrekk med dekkorativ kant) eller vanlig housewife er smaksak, men kanskje det er en ide å ha flere størrelser som standard (50x70), Hotel (70x100) eller liten (30x40) både av dekkorative hensyn og ikke minst for komfortens skyld. Hos oss finner du de fleste størrelser. 

Finn ditt favoritt putetrekk her

comtesse de bragelonne putetrekk med stigesøm


icon for soverom
Få historiene, hent inspirasjonen